Laatste Nieuws
Rob van Tilburg is overleden

Op vrijdag 25 November is onze officier Rob van Tilburg op 72 jaar leeftijd overleden.

Onze gedachten zijn bij de bedroefde familie. We wensen hen veel sterkte.

 
Schutterij St. Johannes-St.Clemens huldigt
  
De schutterij uit Merkelbeek heeft een groot aantal jubilarissen en wil deze graag een receptie aanbieden. Die moest al twee keer geannuleerd worden. Nieuwjaarsdag is een mooi moment om onder andere twee van de jubilarissen te huldigen.

Hein Timmermans is ruim 65 jaar lid en heeft vrijwel elke tamboer van de schutterij opgeleid en dat doet hij nog steeds met succes. De drumband was altijd zeer succesvol en heeft heel lang in de hoogste divisies gespeeld. Daarnaast was hij 12 jaar bestuurslid waarvan 9 jaar penningmeester. Hein is benoemd tot Lid van Verdienste.

Sjef Janssen is eveneens ruim 65 jaar lid. Ooit begonnen als tamboer. Hij was 30 jaar commandant bij de schutterij. Daarnaast 45 jaar de vaste chauffeur van de materiaalwagen waarbij de auto belangeloos beschikbaar is. Sjef is niet alleen lid bij de schutterij maar ook in tal van andere verenigingen actief. Hij is eveneens benoemd tot Lid van Verdienste.

Luc Dohmen is vanaf 1989 voorzitter van de stuurgroep Evenementen van de schutterij. Sinds die tijd is hij steeds verbonden geweest aan alle schuttersfeesten die de schutterij organiseert. Onder zijn voorzitterschap is onder andere in 1993 het Dreilandereck georganiseerd en niet te vergeten het OLS in 2017. Luc is benoemd tot Erelid van de schutterij. Die titel is slechts een keer eerder toegekend.

Als Ereteken werden zilveren schilden uitgereikt.

Geplaatst op: 04-01-2022 Bron: 
 


Geplaatst op: 15-11-2021  Bron: Webmaster

Schutterij sluit af met positief resultaat
  
Het OLS in Merkelbeek sluit met een positief financieel resultaat. Dat zei schutterijvoorzitter Jos Timmermans voor de camera van LOO-tv. Welk bedrag deze editie in de plus uit komt kon Timmermans nog niet zeggen omdat exacte cijfers nog niet bekend zijn. In Maasmechelen hield de organiserende schutterij vorig jaar een flink verlies over van 250.000 euro. Dat is in Merkelbeek dit jaar niet het geval. Iedereen is vol lof over de organisatie van schutterij St. Johannes en St. Clemens uit Merkelbeek. Zowel OLS federatie, betrokken partners, collega-schutterijen en bezoekers spreken hun waardering uit.
Geplaatst op: 09-07-2017 Bron:Loo-TV.nl

Met dank aan: Loo-TV.nl

Schutterij uit Raam (B) wint OLS in Merkelbeek
  
Schutterij Sint Servatius uit het Belgisch-Limburgse Raam, bij Kinrooi, mag volgend jaar het OLS organiseren. De schutterij van het 100 zielen tellende dorpje won zaterdag in Merkelbeek de eindstrijd om d'n Um.Sint Job uit Leuken bij Weert miste in die ronde het eerste bolletje. Sint Servatius kwam daardoor op voorsprong. Voor de Belgische schutterij kwam de overwinning als een volledige verrassing. Schutterij St. Servatius uit Raam kreeg na afloop d'n Um officeel overhandigd.
Geplaatst op: 09-07-2017 Bron:Loo-TV.nl

Het Schutters Feest OLS 2017 te Merkelbeek
  
Liefhebbers van schuttersfolklore en alles wat daar mee te maken heeft, kunnen hun hart ophalen en de volgende data in hun agenda rood aanstrepen: zondag 02 Juli 2017. Het belooft een schuttersfeest van allure te worden.
    
  
Circa 35.000 mensen hebben zondag in Merkelbeek de optocht van het OLS bekeken. Dat laat een woordvoerster van de organiserende schutterij St. Johannes en St. Clemens aan LOO-tv weten.Op dat aantal bezoekers had de organisatie gerekend. Problemen hebben zich niet voorgedaan. "Alles is probleemloos en volgens het draaiboek verlopen", zegt Anne-Marie Chodakowski-Smeets namens de organisatie.De massale toestroom van het publiek en het vertrek na de optocht verliep zonder problemen. "Geweldig zoals het vandaag verlopen is. Meer kunnen we ons niet wensen", zegt de woordvoerster.
 
   
Nog 42 schutterijen moeten zaterdag terugkeren naar de schietbomen op het OLS in Merkelbeek. Daarvan komen er vijf uit deze regio. De schutterijen uit Amstenrade, Doenrade, Geleen, Vaesrade en Klimmen zijn nog in de strijd om d'n Um.In totaal begonnen zondagmiddag 147 schutterijen aan de schietwedstrijden. Daarvan deden vijf schutterijen buiten mededinging mee. Zij hebben het OLS in de afgelopen jaren al eens gewonnen. Na vier kavelrondes werd het schieten wegens het invallen van de duisternis gestaakt.Van de 42 overgebleven schutterijen komen er vijf uit Noord-Limburg, 17 uit Midden-Limburg en 10 uit Zuid-Limburg. Daarnaast zijn er nog 9 Belgische schutterijen in de strijd. Ook de Brabantse schutterij uit Budel maakt nog steeds kans op het OLS. Zaterdag barst de strijd om d'n Um om 11.00 uur los.
Geplaatst op: 03-07-2017 Bron:Loo-TV.nl

Geplaatst op 03-07-2017 Bron: Facebook OLS2017 Merkelbeek

Kinjer-OLS 2017 Merkelbeek 27-06-2017
   
'T Ummeke is gewonnen door!!..... Basisschool ST. Jozef - Merkelbeek  Link

    
  
Met dank aan
: Loo-TV.nl

Schutterij St. Johannes- St Clemens heeft dit weekend het bondsschuttersfeest gehouden.
   
Hoogtepunt van het feest was zoals altijd de optocht die zondag door de straten van Merkelbeek trok. Hieraan namen bijna 20 schutterijen deel.St. Johannes- St Clemens won onlangs het OLS en mag daarom volgend jaar het grote schutterijenevenement organiseren. Het feest van dit weekend was een mooie mogelijkheid op organisatorisch al een aantal puntjes op de i te zetten.

Voor een foto verslag kunt U kijken op: Lieske Leunissen

Geplaatst op: 22-08-2016 Bron:Loo-TV.nl

Met dank aan: Loo-TV.nl

Bondsfeest Schutterij St. Johannes – St. Clemens Merkelbeek 2016

Liefhebbers van schuttersfolklore en alles wat daar mee te maken heeft, kunnen hun hart ophalen en de volgende data in hun agenda rood aanstrepen: zaterdag 20 en zondag 21 augustus 2016. Het belooft een schuttersfeest van allure te worden.
  
Meer informatie.....
 
Hier het volledige programma van ons bondfeest.
   
Geplaatst op: 11-04-2016  Updated: 11-08-2016 Bron: Webmaster

Basisschool St Jozef Merkelbeek bestaat in het schooljaar 2016-2017
  
100 jaar
en dus tijd voor feest op Vrijdag 19 augustus 2016
        
Reünie Basisschool Merkelbeek
Oud leerlingen, leraren, partners en iedereen die de Basisschool st Jozef Merkelbeek een warm hart hebben toegedragen, Ouders van kinderen die op school hebben gezeten, vrijwilligers, oud OV / MR leden kort om iedereen van Merkelbeek is van harte welkom.          
 
Meer informatie.....

Geplaatst op: 11-04-2016  Bron: Webmaster
      

OLS-winnaars gehuldigd door gemeentebestuur

Voor het winnen van het OLS is schutterij St. Johannes en St. Clemens uit Merkelbeek gehuldigd door het gemeentebestuur. De schutters werden met hun aanhang vrijdagavond officieel ontvangen op het gemeentehuis van Onderbanken.

Het gemeentebestuur reikte de schutterij de Gouden penning van verdienste uit. Ook het winnend zestal kreeg een Penning van verdienste. Daarnaast waren gemeentelijke onderscheidingen voor de kogelmaker,parapludrager, schietmeester en de assistent-schietmeester. De onderscheidingen konden nog niet meteen worden uitgereikt omdat de versierselen nog in productie zijn. Tijdens de receptie van de schutterij in september worden ze alsnog overhandigd.

Burgemeester Odile Wolfs gaf in haar toespraak aan trots te zijn op de wijze waarop de schutterij met het winnen van het OLS de gemeente Onderbanken op de kaart zet. De gemeente heeft toegezegd de schutterij op alle mogelijke manieren te ondersteunen bij de organisatie van het schuttersfeest in juli volgend jaar. Dan komen naar verwachting tussen de 30.000 en 50.000 mensen naar Merkelbeek.

De schutterij marcheerde vrijdagavond door het centrum van Schinveld naar het gemeentehuis voor de officiële ontvangst.
Geplaatst op: 23-07-2016  Bron: Loo-TV.nl

Met dank aan
: Loo-TV.nl

Winnaars OLS 2016 - Schutterij St. Johannes - St. Clemens

Nadine Ramaekers, Diana Janssen, Remco Verbaten, Bas Verbaten, Gerald Jeurissen en Albert Ramaekers
het zestal van Schutterij St. Johannes - St. Clemens uit Merkelbeek.  Winnaars OLS 2016
Geplaatst op: 17-07-2016  Bron: Webmaster

Met dank aan: Loo-TV.nl

Wim van Vlimmeren is overleden

Op zondag 24 april bereikte ons een droevig bericht dat onze majoor wim van vlimmeren was overleden. Wim was bijna 40 jaar lid van schutterij St. Johannes St. Clemens.

Onze gedachten zijn bij de bedroefde familie. We wensen hen veel sterkte.
Geplaatst op: 24-04-2016  Bron: Webmaster

Schutters Merkelbeek feestelijk ingehaald

Merkelbeek liep zaterdag uit om de schutters van St. Johannes en St. Clemens te feliciteren. De schutterij werd derde tijdens het kavelen op het OLS in Ellikom.

De dorpelingen en bevriende schutterijen en muziekgezelschappen maakten hun opwachting aan de rand van het dorp. Daarna ging de feestelijke stoet naar het schutterslokaal, waar het winnende zestal werd toegesproken door burgemeester Mirjam Clermonts.
Geplaatst op: 09-07-2012  Bron: Webmaster
  
 
  


Met dank aan: Loo-TV.nl


Bondsfeest Schutterij St. Johannes – St. Clemens Merkelbeek
       
Liefhebbers van schuttersfolklore en alles wat daar mee te maken heeft, kunnen hun hart ophalen en de volgende data in hun agenda rood aanstrepen: zaterdag 20 en zondag 21 augustus 2011. Het belooft een schuttersfeest van allure te worden. Schutterij St. Johannes – St. Clemens van Merkelbeek is aan de beurt om dit jaar het bondsfeest te organiseren. Een feest waaraan een 20-tal schutterijen en drumbands deelnemen. In het feestweekend staat er een tent op het feestterrein aan de Haagstraat.
   
Op zaterdag 20 augustus vindt de receptie plaats en worden jubilarissen gehuldigd, daarna is er een spetterend optreden van Wir Sind Spitze, dé Polka-Schlager-Ballermann-Rock Sensatie uit de Limburgse Bergen.
   
Op zondagmiddag om 14:15 is de officiële opening en aansluitend begint de kleurrijke en muzikale optocht met het defilé. Vanaf 16:00 uur speelt de knotsgekke Belgisch-Limburgse band De Spikes in de feesttent. Gedurende het hele feestweekend zijn alle activiteiten gratis toegankelijk.
    
  
Geplaatst op: 12-08-2011  Bron: Webmaster


Reportage: L1 - Merkelbeek kanshebber OLS
   
De schutterij van Merkelbeek is één van de kanshebbers zaterdag op het OLS in Stokkem. 27 schutterijen uit Belgisch -en Nederlands Limburg zijn nog in de strijd om het Oud Limburgs Schuttersfeest te winnen. Voor de zekerheid is in Merkelbeek is het gras op het eventuele OLS-terrein 2012 al ingezaaid.

OLS-verslaggever John Bannier is op bezoek bij schutterij St.-Johannes & St.-Clemens in Merkelbeek. (luister)
Geplaatst op: 05-07-2011  Bron: L1.nl

Schutterij Merkelbeek succesvol op bondsconcours
  
Schutterij St. Johannes en St. Clemens is derde geworden bij het schieten in Schinnen.
De Merkelbeekse schutterij deed afgelopen zondag mee aan het bondsfeest in Schinnen. Van de 20 schutterijen wisten er 8 de finale te behalen. Bij het kavelen eindigde St. Johannes en St. Clemens op de derde plaats. Een eerste prijs was weggelegd voor de koningin van de Merkelbeekse schutterij. Op het gebied van presentatie kreeg de schutterij de tweede prijs.
Geplaatst op: 01-06-2011  Bron: Webmaster